O Branş 57 Puanla Atandı
04.03.2024 tarihinde yapılan sağlık personeli atamalarında bir branş çok dikkat çekti.
O bölüm gerontoloji bölümüdür.
Gerontoloji Bölümü Nedir?
Gerontoloji bölümünün bir diğer adı yaşlılık bilimidir. Gerontoloji bölümünün amacı, yaşlı bireylerin hayatlarını daha rahat yaşanabilir bir hale getirecek ve problemlerini çözümler üretebilecek öğrencileri yetiştirip, meslek hayatına kazandırmaktır. Gerontoloji bölümü için öğrencilerde yaşlılar ile iyi iletişim kurmayı başarabilen, yaşlılar ile iyi anlaşabilen, görevlerden ve iş yükünü sırtlamaktan kaçınmayacak, sabırlı, sakin ve grup çalışmasına uygun özellikler aranmaktadır. Gerontoloji bölümünden mezun kişilere Gerontolog unvanı verilir.
Gerontoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Gerontoloji bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Uygulamalı birçok dersleri de bulunmaktadır. Zorunlu stajları bulunmaktadır.
Gerontoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?
Gerontoloji Bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrencileri;
- Anatomi ve Yaşlılık Fizyolojisi,
- Sosyolojik Yaşlanma Teorileri,
- Gerontolojiye Giriş,
- Sağlık Ekonomisi,
- Sosyal Hukuk,
- Ticaret, İşletme ve Vergi Hukuku,
- Kantitatif Araştırma Metodları,
- Sağlık Kurumları Yönetimi,
- Yaşlılıkta Eğitim,
- Türkiye ve Avrupa Sosyal Güvenlik Sistemi,
Başta olmak üzere ve benzeri birçok dersten 4 yıllık eğitim süreleri boyunca başarılı olmak zorunda olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde sonuçlandırdıktan takdirde ‘’Gerontoloji Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Bu bölümün mezunlarına Gerontolog unvanı verilir.
Gerontoloji Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Gerontologlar çalıştıkları yerlerdeki hizmete ihtiyaç duyan yaşlı insanlara yardımcı olur, hayat kalitelerini iyileştirmeye çalışır, refah seviyelerini yükseltmeye çalışır, rahat ve güvenilir bir ortam yaratırlar ve yaşlı bireylerin yaşamlarını daha mutlu ve huzurlu olarak geçirmelerine yardımcı olur.
Gerontoloji Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Gerontoloji bölümünden mezun olup Gerontolog olarak kariyerlerine devam etmek isteyen mezunlar;
- Huzur Evleri,
- Yaşlı Bakım Merkezleri,
- Sivil Toplum Kuruluşları,
- Özel Şirketler,
- Araştırma Merkezleri,
Gerontolog olarak çalışabilirler. Eğitmenlik alanına yönelmek istemeleri takdirde, gerekli belgeleri alarak akademisyenlik yapabilirler.
Sağlık merkezleri veya huzurevi, yaşlı bakım merkezlerinde yönetim kurulunda veya yöneticilik, planlama, organizasyon gibi alanlarda da çalışabilme şansları vardır.
UYARI:
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.