Riot almaya devam ediyor, şimdi de Block Mining'i komple satın aldı

Riot almaya devam ediyor, şimdi de Block Mining'i komple satın aldı
Daha önce girişimlerde bulunup bir türlü alamadığı Bitfarms’ı erteleyip, gözünü Block Mining'e dikti ve sonunda aldı. Büyük anlaşma sonrası alım işlemi tamamlandı. Riot kapasiteyi git gide artırmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Bitcoin üreten Riot bünyesine Block Mining'i de kattı

Riot Platforms Bitcoin madenciliği alanında faaliyet gösteren ABD merkezli Block Mining'i 925 milyon dolar karşılığında satın alarak önemli bir stratejik hamle gerçekleştirdi. Bu satın alma ile Riot'un enerji kapasitesi anında 60 megawatt artarak toplamda 2 gigawatt'a ulaşacak ve şirket 2024 yılı sonuna kadar kapasitesini 110 megawatt daha artırmayı hedefliyor.

Riot Platforms CEO'su Jason Les bu anlaşmanın şirketin ülke çapındaki faaliyetlerini çeşitlendirme ve genişletme fırsatı sunduğunu mevcut kapasitenin 300 megawatt'a kadar genişleme potansiyeli ile büyüme hedeflerine ulaşmada büyük bir itici güç olacağını belirtti. Satın alma işleminin finansal detaylarına göre Riot 185 milyon doları nakit 74 milyon doları ise hisse senetleriyle ödedi. Şirketin madencilik performansı da dikkat çekici bir şekilde arttı; Mayıs ayında 215 Bitcoin üreten Riot Haziran 2023'te bu rakamı 460 Bitcoin'e yükseltti önceki yılın aynı döneminde ise 255 Bitcoin üretmişti.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.