İstanbul'da kiracılar yeni zamlar sebebiyle şehri terkedecek

İstanbul'da kiracılar yeni zamlar sebebiyle şehri terkedecek
% 25 kira artış sınırlamasının sonuna gelindi. Temmuz ayından itibaren kira kontratları çok yüksek zam oranları ile imzalanacak. İşte detaylar...

Geçtiğimiz sene yasal kira artış oranı olarak üst limit bir önceki kiranın % 25'i kadar olacak şekilde ayarlanmıştı. Ancak bu uygulama 2024 yılının temmuz ayında tarih olacak. Yeni uygulama Tüfe üzerinden yapılacak mevcutta %65 oranında olan tüfe artışı yeni kira belirleme sisteminde kullanılacak.

İstanbul'da mevcut durumda ortalama kiralar 30 bin lira civarındadır. Oturulabilecek, sosyal olanakları nispeten olan dairelerin 30 bin liralık kirası 19 bin 500 TL artacak. Bu da yeni kiranın 49 bin 500 TL olacağı anlamına gelmektedir.

Yeni yapılacak memur zamları ile de en düşük memurun maaşının 38 bin 500 lira olacağı düşünülürse söz konusu zamlar İstanbul'dan farklı şehirlere insanların göç etmelerine sebep olacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.