İkinci El Araç Piyasasına Özel İzin

İkinci El Araç Piyasasına Özel İzin
Ticaret Bakanlığı distribütörlerin kendi adlarına faturalandırdıkları araçları ikinci el olarak satabilmeleri için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu konuda açıklama yapan EMS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin "6 ay-6 bin kilometre kuralına rağmen sadece distribütörlere özel bir izin sağlanacak" diye belirtti. Bu düzenleme distribütörlerin mevcut stoklarını daha hızlı bir şekilde elden çıkarmalarına imkan tanıyacak ve piyasa dinamiklerini etkileyecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

Otomotiv sektöründe GSR II yönetmeliğinin yürürlük tarihi ulusal tip onayı olan araçlar için 31 Ağustos'a ertelendi ancak ithal araçlar için uygulama başladı.

Sıfır Araç Stokçuları İkinci El Satmaya Devam mı Edecek?

Bu durum bazı markaların araçları kendi adlarına faturalandırarak ikinci el piyasasına sunmalarına yol açtı. Özellikle "6 bin km-6 ay" kuralı nedeniyle belirsizlikler bulunuyor. Ticaret Bakanlığı distribütörlerin bu kuraldan muaf tutularak sıfır araçlarını ikinci el olarak satmalarına izin verdi.

EMS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin 5 Temmuz'da alınan bu kararla distribütörlerin stoklarında bulunan araçları daha kolay satabileceklerini belirtti. Bakanlığın resmi açıklaması yakında yapılacak.

MEB Hocam / İKİNCİ EL ARAÇ ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.