Gramda tarihi zirveye adım adım… Elinden çıkaran pişman olacak!

Gramda tarihi zirveye adım adım… Elinden çıkaran pişman olacak!
Altın fiyatları uzun sürenin ardından tarihi zirveye ulaştı. Özellikle ons altın cephesinde kırılan psikolojik direnç gram altın fiyatlarını da destekledi. Bu süreçte FED'in yaptığı açıklamalar yatırımcıyı nasıl etkiledi? İşte merak edilenler…

Amerika'da negatif gelen enflasyon verileri gram altında tarihi zirveye işaret etti. Piyasalarda başlayan hareketlilik bu yaz düğün yapacaklar, uzun süredir belirli bir hayali uğruna birikim yapanlar için kritik bir yükseliş trendini başlattı. Ons altın uzun sürenin ardından 2.400 dolar psikolojik bandını aştı. Gram altın, Ons'taki bu yükselişten etkilenerek son zamanların rekoruna ulaştı.

Piyasalarda başlayan yeni hareketlilik Amerika'daki enflasyon verisinin paylaşılması ile gramda seviyeyi 2.552 TL'ye çıkardı. Piyasaları alt üst eden Amerika verisinin ardında altın, gümüş, dolar, euro gibi yatırım alanlarında ne gibi değişiklik yaşandı?

13 Temmuz Cumartesi günü hafta sonu gram altın güne yükselişle başladı. Gram bu sabah 2.559 TL'den işlem görüyor. Aynı saatlerde ons altın 2.411 dolardan alıcısını buluyor. 22 ayar bilezik 2.332 TL. Cumhuriyet altını 16.608 TL. Yarım altın 8.317 TL. Çeyrek altın 4.146 TL'den işlem görüyor. 13 Temmuz Cumartesi 1 Dolar 33 TL. Euro 35,95 TL

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.