En yüksek mevduat faizini hangi banka sunuyor?

En yüksek mevduat faizini hangi banka sunuyor?
TCMB açıklaması sonrası bankalar vadeli mevduatta faiz artışına gitmişti. Birikimi olan vatandaşlar ise en yüksek mevduat faizini hangi banka sunuyor diye araştırmaya devam ediyorlar. Peki şuan 500 bin TL parası olan bir vatandaş hangi banka ile çalışmalı?

Türk Lirası mevduat faiz oranlarının Temmuz ayında yeniden yükselişe geçtiğini bilmek önemli bir konu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 5 Temmuz haftasında mevduat faiz oranı %595 olarak kaydedilmişti. TCMB duyurusundan sonra birçok kişi "En yüksek mevduat faizini hangi banka sunuyor?" sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Özellikle de 500 bin TL parası olan vatandaşlar bankaların 32 günlük getirisini araştırıyorlar. Gelen artışlarla birlikte oldukça merak edilen bir konu haline de geldi.

Gelelim bankaların güncel mevduat faiz oranlarına göre 500 bin TL için aylık ne getirileri var ;

  • ON Dijital (ON Plus): %51 faiz oranı ile 20.67945 TL net getiri.

  • Alternatif Bank (Vov Hesap): %53 faiz oranı ile 21.49041 TL getiri.

  • Fibabanka (Kiraz Hesap) ve ING (e-Turuncu Hesap): %52 faiz oranı ile 21.08493 TL getiri.

  • Garanti BBVA (E-Vadeli Hesap): %47 faiz oranı ile 19.05753 TL net getiri.

  • Özel Odea Oksijen Dinamik Hesap: %50 faiz oranı ile 20.27397 TL getiri.

  • DenizBank (E-Mevduat): %48 faiz oranı ile 19.46301 TL getiri.

  • Yapı Kredi (Vadeli Mevduat): %46 faiz oranı ile 18.65205 TL net getiri.

Mevduat faizlerindeki bu ciddi artışlar yatırımcı vatandaşlar için cazip teklifler yaratıyor ve bankalar arasında en iyi faizi sunanları araştırmaya gidiyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.