Emeklilere ücretsiz tatil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıkladı

Emeklilere ücretsiz tatil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada emeklilere kolaylık sağlayacak birçok uygulama ile ilgili bilgi verildi. Ancak içlerinde biri var ki tüm emeklileri şüphesiz çok mutlu edecek.

Bundan sonra kronik rahatsızlığı olan emekliler diyabet ilaçları gibi ilaçları Aile Hekimliği üzerinden yazdırabilecekler. Ayrıca iller ve ilçeler bünyesinde emekliler için danışmanlık hizmeti verecek yetkili personelden oluşan bir birim kurulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Ayrıca emekliler.gov.tr adı altında bir site kurulduğunu belirtti. Söz konusu sitede emeklilere yönelik düzenlenen indirim ve fırsatlara yer verilecek.

Bunların dışında baktığımız zaman en dikkat çeken uygulama ise 81 ilde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda yazın müsaitlik durumuna göre emekliler 1 ay ücret ödemeden konaklayabilecekler.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun 81 ilde yüzlerce ilçede bulunan yurtları düşünüldüğünde resmen emekli vatandaşlarımıza bedava tatil kapsamında konaklama hizmeti verilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.