Emekli maaşlarına ek zam

Emekli maaşlarına ek zam
Emekli maaşlarına yapılması planlanan ek zamla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranı Türkiye İstatistik Kurumunun enflasyon verileri ışığında belli olmuştu. Buna göre emeklilere temmuz ayında % 24,75 oranında bir zam yapılması kararı alınmıştı.

Ancak söz konusu zamlar kök maaşlara yapılacağından dolayı kök maaşları 7.000 TL civarında olan emeklilerin kök maaşları yapılacak olan zamla beraber 10.000 TL'yi geçmediğinden dolayı temmuz ayında bu emeklilerin aldıkları maaş değişmeyecekti.

Konuyla ilgili hükümet ise farklı tedbirler almaya hazırlanıyor. Buna göre Ak Parti kurmayları en düşük emekli maaşını 10.000 TL'nin üzerine çekmek için gerekli adımların atılmasını sağlayacaklar.

Özellikle maaş artışlarında kök maaş uygulamasına son verilebilir. Bu durumda ise en düşük emekli maaşının 12.000 TL'nin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.