Borçlarını erteleyenler nasıl olsa torba yasa çıkar diyenler DİKKAT!

Borçlarını erteleyenler nasıl olsa torba yasa çıkar diyenler DİKKAT!
Hükümet vergi asıllarında uzlaşma yoluyla indirim yapılmasını engellemek için önemli bir adım atıyor. Meclis'e sunulacak torba yasaya vergi asıllarında uzlaşmayı kaldıran bir madde ekleniyor. Vergi cezaları için uzlaşma ise devam edecek.

Hükümet vergi asıllarının uzlaşma yoluyla indirilmesinin önüne geçmek için önemli bir adım atıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı 24 Haziran 2024 itibariyle vergi tutarları ve ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapılmaması talimatını vergi dairelerine iletti. Bu durum vergi uzlaşmalarında indirimin kaldırılmasını öngören torba yasanın Meclis'e sunulmasıyla desteklenecek.

Vergi cezaları için uzlaşma devam edecek ancak vergi asıllarında indirim olmayacak. Uzmanlar yazılı talimatla yapılan bu düzenlemenin hukuki sakıncaları olabileceğini belirtiyor. Tarhiyat öncesi ve sonrası uzlaşmalar ise vergi müfettişleri ve vergi dairelerindeki komisyonlar tarafından yürütülmeye devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla vergi asıllarında indirim yapılmadan tam tahsilat yapılması planlanıyor ve bu değişikliklerin torba kanunla TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Vergi Müfettişleri Derneği üyelerine tarhiyat öncesi uzlaşma uygulamasının devam edeceğini bildirirken vergi dairelerine de uzlaşma görüşmelerinin eskisi gibi sürdürülmesi gerektiği mesajını iletti. Bu düzenleme bazı şirketlerin vergi borçlarının silinmesine yönelik tepkiler üzerine getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.