Anlaşma imzalandı! O kurumda maaşlara yüzde 113 zam!

Anlaşma imzalandı! O kurumda maaşlara yüzde 113 zam!
Kurum ile sendika arasında yapılan toplu sözleşme anlaşmasına göre personel maaşlarına %113, sosyal haklara ise %20 oranında zam yapıldı. İşte detaylar..

Temmuz ayında milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılan zam sonrasında yerel yönetimlerde de işçi maaşlarına zam pazarlıkları sürüyor.

Hemen hemen her gün anlaşma haberleri gelirken, şimdide Yozgat Sorgun Belediyesi ile işçiler arasında maaş konusunda anlaşma sağlandığı haberi geldi.

Maaşlara yüzde 113 zam!

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi ile Sorgun Belediyesi arasında imzalanan 3 yıllık toplu iş sözleşmesi ile Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 113, sosyal haklara ise yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Sorgun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında Belediye Personel Limitet Şirketi arasında 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi, sendika üyesi 162 kapsayacak, sendika üye kayıtları yapılacak olan 138 işçiler ile toplamda 300 işçiyi kapsayacak.

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendika üyesi işçilerin yevmiyelerine yüzde 113 zam yapılırken, sosyal haklara yüzde120 zam yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.