Alışverişi sevenler dikkat! Fatura vermeyen veya fatura istemeyen vatandaşa 10 bin TL ceza

Alışverişi sevenler dikkat! Fatura vermeyen veya fatura istemeyen vatandaşa 10 bin TL ceza
Meclise gelen vergi yasasında çok önemli bir madde dikkat çekiyor. Alışveriş tutkunları vatandaşlarımız artık fatura istemiyorum yada fatura almıyorum diyemeyecek. Yada satıcı fiş fatura istiyor musunuz? sorusunu sormadan mecbur verecek. Aksi takdirde eskiden 3400 TL olan ceza miktarı ilk tespitte 10 bin TL olarak cezai işlem uygulanacak. İşte detaylar...

Yeni vergi yasa tasarısının Meclis’e gelmesiyle detaylar da netleşti. Bu kapsamda kayıtdışı hiçbir alanın kalmaması için hamle yapan hükümetin tasarıya eklediği bir madde alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor.

Bu kapsamda hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan 3400 lira ceza tutarı birinci tespitte 10 bin liraya yükseltilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulan yeni Vergi Paketi vergi ve sosyal güvenlik mevzuatında önemli değişiklikler öngörüyor.

Paket en düşük emekli maaşını 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkararak 3 milyon 703 bin emeklinin maaşını artıracak ve bu düzenleme Temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Ayrıca yasa çıktığında emeklilere fark ödemesi yapılacak. Paketin bütçeye 65-70 milyar lira ek kaynak sağlaması beklenirken en düşük emekli maaşının artırılmasının 6 aylık maliyeti 332 milyar lira olacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler bütçeyi dengede tutmaya çalıştıklarını ve emeklilik sisteminin daha adil hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Pakette ayrıca başkalarının banka hesaplarını veya POS cihazlarını kullananlara ağır cezalar getirilmesi ve vergi usulsüzlük cezalarının artırılması da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.