2024 Engelli araç fiyatları ve alım şartları belli oldu

2024 Engelli araç fiyatları ve alım şartları belli oldu
 Yazar / MEB Hocam
2024 yılında engelli araç fiyatları tekrardan güncellendi. Engelli bireyler çok daha kolay araç sahibi olabilecek.

Engelli araç fiyatlarının güncellenmesi yüzleri güldürdü. Bu yıl engelli araç alımlarında önemli değişiklikler meydana geldi. Yapılan düzenlemeyle birlikte geçen yıla göre daha rahat alınabilecek fiyatlar belirlendi.

Engelli bireylere uygulanan ÖTV muafiyet limitleri arttırıldı. Geçen yıl 1.004.200 TL olan limit bu yıl 1.591.255 TL'ye çıktı. Yapılan bu düzenlemeyle engelli bireyler daha fazla model arasından seçim yapma imkanı bulacak. Motor hacmi bakımından 1.6 litreyi geçmeyen sıfır araçlar bu muafiyete tabi tutulacak. Peki şartlar neler?

Engelli Araç Alma Şartları

Engelli raporu %40- %89 arasında olan vatandaşlar ÖTV muafiyetinden yararlanabilecek. Araç engelli bireyin ihtiyaçlarına uygun hale getirilecek.

2024 Engelli Araç Fiyatları

Engelli araç fiyatları da bu yıl değişikliğe uğradı. 300 bin TL indirimle alınabilecek popüler engelli araçları arasında ön plana çıkan Fiat Egea 1.4 fire 95 HP oldu. 350 bin TL'ye ise Hyundai i20 1.4 MPI modeli rağbet gördü.

400 bin TL indiriminden yararlanmak isteyenlerin değerlendirebileceği seçenekler arasında Toyota Corolla 1.6 vision modeli bulunuyor.

Engelli aracı almak için bireylerin engelli raporuyla bayi veya yetkili satıcıya gitmesi gerekiyor. Başvuru için ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi evrakları da yanınızda bulundurmanız gerek.

MEB Hocam / Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.