2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem 2.Dinleme sınavı başladı!

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem 2.Dinleme sınavı başladı!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni yazılı ve uygulamalı sınavlar yönergesi kapsamında Ekim ayında yürürlüğe giren dinleme, konuşma, okuma ve yazma sınavları ile ilgili yeni bir döneme başlandı. 2. dönem derslerinin başlamasıyla birlikte sorular peşi sıra gelmeye başlamıştı. 2. dönem 2. dinleme sınavı sonunda başladı

Bakanlık tarafından alınan kararla Türkçe dersi sınavları 1. dönem ve 2. dönem olarak artık farklı hesaplanıyor. Her iki dönem için konuşma dinleme becerilerinin ortalamaları hesaplanıyor. Toplamda 4 farklı sınavın gerçekleştirildiği bu yeni dönemde öğrenciler için 2. dönem 2. dinleme sınavı uygulamaları sonunda başladı.

Türkçe Dersi Dinleme Sınavının Not Ortalamasına Etkisi

Öğrencilerin dönem sonu notları okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere 3 farklı sınavın ortalaması üzerinden hesaplanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda başlayan dinleme sınavı uygulamaları öğrencilerin not ortalamasını %25 oranında etkileyecek. Yıl sonu hesaplaması yapılırken yenilenen E-Okul'a yansıtılan dinleme sınavı puanı öğrencinin sınıf başarısını ortaya koyacak.

Türkçe dersi için uygulanan dinleme sınavı öğrencinin dinlediği ses metni üzerinden öğretmen tarafından yöneltilen bazı soruları cevaplaması ile gerçekleştiriliyor. Öğrenci bu sırada dinlediği metne yoğunlaşarak o metinden çıkarılması gereken ana fikri verilen süre içerisinde öğretmenle paylaşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.