Okul müdürleri tüm resmi işleri müdür yardımcılarına yükleyip kendini tamir tadilata adıyor

Okul müdürleri tüm resmi işleri müdür yardımcılarına yükleyip kendini tamir tadilata adıyor
2024-2025 eğitim öğretim yılında önceki yıllarda olduğu gibi okul müdürleri tüm resmi ne kadar iş varsa hepsini müdür yardımcısına veriyor, kendisini tamir tadilat işlerine adıyor. Peki bu durumda ortaya çıkabilecek olan riskler nelerdir? Okul müdürlerinin bu şekilde davranma hakkı var mı?

Bazı Okullarda Eğitim - Öğretimle İlgilenecek İdareci Kalmadı

Kendi okulları içerisinde bazı müdürler adeta kendi kurallarına göre bir dünya yaratmış durumdalar. Özellikle ülkemizde önü alınamayan en iyi yönetici duvar boyayan inşaat yapan yöneticidir mantığı eğitimi çok ciddi anlamda zedelemektedir.

Asıl Olan Görünüş, İçerik Değil

Hatta bu kapsamda dolap monte ederek kütüphane açtım diye duyuru yayınlayıp içerisinde 100 kitabın bile bulunmadığı kütüphaneleri ile övünen müdürler bulunmaktadır. Yani asıl olan içerik değil makyajdır, mantığı ile hareket edilmektedir. Okulların bakım ve onarım işi tabii ki çok önemli bir görevdir. Ancak kendisini sadece bu göreve atamış olan okul müdürleri Milli Eğitim Bakanlığının kendilerine yüklemiş olduğu eğitimcilik misyonundan giderek uzaklaşmaktadır.

Eğitim Öğretimle Kim İlgilenecek?

Durum o kadar vahim ki okullardaki bütün iş ve işlemlerin müdür yardımcılarına yüklenmesi sebebiyle okulda eğitim öğretimle uğraşacak hiçbir yöneticinin bulunmadığı eğitim kurumları bulunmaktadır.

Öğrencilerin akademik başarısı nasıl artırılır, okul içerisinde çeşitli sosyal faaliyetler düzenlenerek öğrencilerin ilgileri ve yetenekleri nasıl keşfedilir, okul içerisindeki akran zorbalığı gibi önemli sorunların üstesinden nasıl gelinir gibi önemli ve hayati soruların cevabının peşine düşmek yerine duvarın, boyanın, tamiratın peşine düşen okul müdürleri hiç şüphesiz eğitim öğretim camiasının en büyük sorunlarındandır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER