Bakan Tekin En Önemli Üç Gündem Maddesini Açıkladı

Bakan Tekin En Önemli Üç Gündem Maddesini Açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim öğretim yılının başlangıcında düzenlenecek olan mesleki çalışmalar öncesinde öğretmenlere aeslendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamalarda 3 önemli konu üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son zamanlarda düzenlemiş olduğu yenilikler kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılı büyük değişikliklerle başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mesleki çalışmaların ilk günü olan 2 Eylül Pazartesi günü öğretmenlere seslendi.

En önemli gündem maddelerinin Türkiye yüzyılı Maarif Modeli olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan yeni müfredatın önemini bir kere daha belirtti.

İkinci günden maddesi olarak ise 28 Şubat döneminde çöküş aşamasına gelen mesleki eğitimi işaret etti. son zamanlarda büyük mesafe katedilen mesleki eğitimin önemini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin üçüncü günden maddelerinin ise eğitim öğretimin başladığı yer olan öğrenci velileri olduğunu belirti. 2024-2025 eğitim öğretim yılının okul, aile, öğrenci işbirliği içerisinde yürütülecek olan bir yıl olduğunu ifade etti.

Son yıllarda öğrencilerin okula olan isteklerini azalması ve yaşanan başarı kaybından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı okul, aile, öğrenci işbirliğini 2024-2025 eğitim öğretim yılında ortaya koyacağı uygulamalarla pekiştirmeyi amaçlıyor.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER