2024 YKS sınavına giren öğrencilere müjdeli haber ÖSYM’den geldi!

2024 YKS sınavına giren öğrencilere müjdeli haber ÖSYM’den geldi!
 Yazar / MEB Hocam
2024 yılı YKS sınavına giren öğrencileri ilgilendiren güncel duyuru ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden paylaşıldı. Öğrencilere ikinci kez sunulan bu hak müjde ile kamuoyuna iletildi. İşte ayrıntılar

2024 2025 eğitim öğretim yılı üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala tercih dönemi kesintisiz şekilde devam ediyor. Bakanlık tarafından daha önceden paylaşılan sınav takvimine göre YKS tercih başvuruları 2 Ağustos tarihinde sona erecekti.

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı son dakika kararı ile mağduriyetleri önleyebilmek için tercih başvurularına iki gün daha uzatma kararı aldı. Öğrencilere müjde ile paylaşılan bu haber içerisinde şu ifadelere yer verildi:

“Yükseköğretim kurulu Başkanlığının 6 Şubat tarihi itibariyle ikamet bilgisi depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adaylarında,

Depremzede aday kontenjanından faydalanabilmesi için kararı gereği ilgili adayların Depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup, tercih işlemleri 4 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatılmıştır.”

Tercih başvurusu yapmakta kararsız kalanlar veya gecikenler 4 Ağustos saat 23.59'a kadar başvurusunu güncelleyebilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.