2024 YKS cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı! İtirazlar başlıyor...

2024 YKS cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı! İtirazlar başlıyor...
Üniversite sınavına giren öğrencilerin merak ettikleri sınav sonuç ekranı 16 Temmuz Salı günü ilan edildi. Sırada sınav kağıdını kontrol etmek isteyen, cevaplarını incelemek isteyen adayların erişim aşaması başladı…

YKS sınavına giren adaylar birinci oturum TYT, ikinci oturum AYT ve üçüncü oturum YDT sınavında yöneltilen soruların cevaplarını görüntüleyebilecek. Optik okuyucu tarafından okutularak incelenen cevapların doğru ve yanlışları bizzat sayfa üzerinden görüntülenebilecek.

Sınava giren adayın sorulara verdiği yanıt ve değerlendirme sonuçları aynı sayfadan izlenebilecek. YKS cevap kağıtları ve aday cevaplarına erişmek isteyenler osym.gov.tr adresinden sisteme giriş yapabilir.

10 Gün Boyunca Açık Kalacak!

10 gün boyunca açık tutulacak olan sistem sayesinde cevap anahtarı detaylıca kontrol edilebilecek. Her aday cevabın ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numarasına tıkladığında ek bir pencere görecek. Sorunun kökeni ile birlikte doğru cevap aynı alanda yer alacak. YKS sonuç ekranı ile adayın testlerdeki toplam doğru ve yanlış sayısı, boş cevap sayıları ile ham puanları incelenebilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.