2024 KPSS Önlisans/DHBT sınavına girecek adaylar için mühim duyuru

2024 KPSS Önlisans/DHBT sınavına girecek adaylar için mühim duyuru
 Yazar / MEB Hocam
Bu yıl KPSS önlisans ya da DHBT sınavına girecek bir aday için ÖSYM'den ilk uyarı geldi. Sınav giriş belgesini alacak ve sınava katılım sağlayacak adayları ilgilendiren işte birkaç önemli detay

KPSS Önlisans/DHBT sınavına başvuruda bulunan her aday sınavdan yaklaşık 10 gün önce ÖSYM'nin sistemi üzerinden sınav giriş belgesi ile ilgili sorgulama yapabiliyor. Her belgenin üzerinde adayın sınava gireceği sınav merkezi binası, salon bilgisi ve fotoğrafı bulunuyor. Aday sınava girerken yanında sınav giriş belgesini bulundurması gerekiyor. Aksi takdirde sınava alınmıyor.

Aday herhangi bir sınavın uygulandığı okula sınav saati başlamadan önce giriş yapmış fakat yanıldığını fark etmişse ne olacak?

Bu durumda ÖSYM'nin katı bir tutumu var. Aday aynı sınavın uygulandığı farklı bir okulda olduğunu fark ettiği anda sınavın başlamasına çok az bir süre kalmış olsa dahi sınava giremiyor. Hiçbir aday sınav giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremiyor.

Eğer böyle bir durumla karşılaşmış ve o anda gözetmenin inisiyatifi doğrultusunda farklı bir salonda sınava girmişse adayın sınavı geçersiz sayılıyor. Başvuru dönemi içerisinde başvurusunu sisteme kaydeden ancak sınav ücretini yatırmayan bir aday için sınav giriş belgesi düzenlenemiyor. Online ortamda sınav bilgileri gözüküyor olsa dahi belgenin çıktısı alınıp sınava girilmesi söz konusu olamıyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:ÖSYM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.