2024 KPSS Önlisans sınavına kaç gün kaldı? Sınav süreleri ve yasaklı saatler

2024 KPSS Önlisans sınavına kaç gün kaldı? Sınav süreleri ve yasaklı saatler
 Yazar / MEB Hocam
2024 KPSS Önlisans sınavına kaç gün, kaç saat kaldı? Sınavda geçerli olacak yasaklı süreler değişti mi? İşte ayrıntılar

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı bilgiye göre bu yıl KPSS Önlisans sınavı 1 Eylül tarihinde uygulanacak. Sınava sayılı günler kala bazı konular yeniden araştırılmaya başlandı. KPSS Önlisans sınavı saat kaçta başlayacak ve yasaklı süreler hangileri?

2024 KPSS Önlisans sınavına girecek olan adaylar saat 10.15'te sınava alınacak. Adayların sınav saatinden 15 dakika önce sınav binasına giriş yapması istenecek. Sınava girecek adaylara 130 dakika süre sunulacak.

KPSS Önlisans sınavına 1 Eylül saat 10.15'te girecek olan adaylar saat 12.25'te sınavdan çıkmış olacak. 130 dakikalık sınav süresi içinde bazı yasaklı dakikalar bulunuyor. Bu dakikalar ÖSYM tarafından belirleniyor ve adayın belirtilen dakikalarda sınıftan çıkmaması gerekiyor.

KPSS 2024 Önlisans Yasaklı Saatler!

Aday sınavdan 12.25'te çıkabiliyor ancak sınavın ilk 100 dakikası ile son 15 dakikası tamamlanmadan sınav salonundan ayrılamıyor. Eğer belirtilen yasaklı sürelerde herhangi bir mazeretten kaynaklı olarak sınav salonundan ayrılırsa adayın sınavı geçersiz kabul ediliyor.

2024 KPSS sınavındaki 130 dakika 2 saat 10 dakikaya denk geliyor. Sınavın ilk 100 dakikası ile son 15 dakikası sınıftan çıkılamıyor. 10.15'te başlayan sınav 12.25'te sona eriyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.