“Tüm Bakanlıklar harıl harıl personel alırken MEB ne yapıyor?” Ücretli öğretmenlik, atama, mülakat…
Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimi gecikti. Bu gecikmenin sebepleri resmi kurumlar tarafından paylaşılmazken sosyal medyada farklı farklı düşünceler türemeye başladı. Bunlardan biri 2023 ve 2024 atamalarının ortak yapılma ihtimaliydi. Bir diğeri sürecin uzamasındaki en büyük sebep Maliye Bakanlığı tarafından yapılan sınırlı personel alımı yapacağı açıklamasıydı.
9 aydır devam eden belirsizlik süreci Nisan ayında da sürüyor. 31 Mart seçimleri sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapılması beklenirken sessiz bekleyiş sürüyor. Öğretmen atamasına yönelik ne kadar kontenjan verilecek? henüz belli değilken sosyal medyada da eğitimciler tarafından konuyla ilgili öğretmenlere destek gelmeye devam ediyor. Eğitim fakültesi mezunu ve sivil toplum gönüllüsü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla sürecin yakından takip edildiğini ifade ederek göz önünde olan bir gerçekliği yeniden dile getirdi:
“Tüm bakanlıklar harıl harıl personel alırken MEB ne yapıyor?”
2024 atama takviminin gecikmesi nedeniyle öğretmen adaylarına destekleyici paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz'ın işte o bazı paylaşımları:
“9 aydır atama bekleyen öğretmenlerin duygularıyla oynanıyor. Eğitim birinci sırada öncelikle olması gereken. Bu üvey evlat muamelesi! Niye hala mülakat netleşmedi? Niye ücretli öğretmenler belirsiz bekleyişte…”
“Tamam seçim de bitti. Evli evine köylü köyüne de gitti. Millet herkese anlayabileceği dersi de verdi. MEB neden öğretmenlerin atamasını bekletiyor ki?”
“KPSS'yi geçmişler, skorlarını elde etmişler, neredeyse 9 aydır mülakatın kalkması atama takviminin ve kontenjanın belirlenmesi için başvurmadıkları yol kalmayıp yorulmuşlar. Seçimde tepkilerin ortaya koymuşlar. Hangi sebep bu öğretmen atamalarından daha önemli”
“Eğitim gerçekten profesyonel bir alan. Herkesin at oynatabileceği bir alan değil. Biraz eğitim becerisi olanlar 9 ay içinde defalarca atama takvimi ve kontenjanı belirlerdi. Sorunun mülakat odaklı olduğu gün gibi kesin. Birinin hakkını diğerine yedirmeyi vicdan kabul eder mi?”
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.