2024 yılında emekli olacak öğretmenlerin mağduriyeti giderilecek mi?

2024 yılında emekli olacak öğretmenlerin mağduriyeti giderilecek mi?
 Yazar / MEB Hocam
Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda halihazırda öğretmenlik mesleğine devam eden sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin hakları yer alırken emekli öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili herhangi bir gelişme yer almıyor. Yeni ÖMK yasalaşmadan önce bir değişiklik yapılacak mı? İşte ayrıntılar

TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte yeni ÖMK askıda kaldı. 1 Ekim tarihi itibarıyla yeniden mecliste görüşmelere başlanacak olan yeni kanun tasarısında emeklilerin hakları ne kadar korunuyor?

Özellikle eğitim sendikaları bu konuda endişeli… Öğretmenlerin emeklilik sürecinde özlük haklarının korunmasına yönelik iyileştirici adımlar atılması bekleniyor.

Peki bu süreçte ne yapılabilir? Örneğin;

yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda bugüne kadar dikkat edilmeyen seyyanen artışların emekli maaşlarına yansıtılmaması sorunu çözüme kavuşturulabilir.

Emekli öğretmenlere sembolik olarak verilen ikramiyenin günümüz şartlarında yetersiz kalması nedeniyle yeni bir iyileştirme yapılabilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.