2024 Öğretmen ataması Eylül'e yetişmeyecek!

2024 Öğretmen ataması Eylül'e yetişmeyecek!
 Yazar / MEB Hocam
Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğretmen mülakatları hala devam ediyor. Konuyla ilgili bakanlıktan resmi bir açıklamada bulunmuyor. 2024 öğretmen ataması bu yıla yetişecek mi? İşte ayrıntılar

Bakanlık tarafından Mayıs ayında başlatılan öğretmen atama takvimi Temmuz ayında mülakat dönemi ile devam etmişti. Ağustos ayının son haftasına doğru akıllardaki en önemli soru öğretmen atamaları bu yıla yetişecek mi? oldu.

Konu ile ilgili ilk tepki Türk Eğitim-Sen’den geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Özellikle mülakat sonuçlarının henüz açıklanmamış olması öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılına yetişmemelerinin bir sebebi olarak görülebilir.

“Sürecin bu denli uzaması öğretmenlerin meslek hayatına başlama heyecanını gölgede bırakıyor” diyen Geylan, şu hatırlatmayı da yaptı:

“Mülakat süreci bittikten sonra güvenlik soruşturmasının da tamamlanması gerekiyor. Bu durum süreci daha da karmaşık hale getiriyor.”

2024 öğretmen atamalarında gecikme yaşanırsa oluşacak boşluğun ücretli öğretmenlerle tamamlanmaya çalışılması muhtemel gözüküyor. Öğretmenlerin atamaları 2 Eylül mesleki çalışma dönemine yetişecek mi yoksa atama takviminde kayma mı yaşanacak? konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.