2024 İcra öğretmenin ek dersinden kesebilir mi?

2024 İcra öğretmenin ek dersinden kesebilir mi?
25 Eylül 2024 tarihi itibariyle öğretmenlik yaptığı okula gelen icra mektubunda yazan detaylarda ek ders kesintisine yönelik bilgi verilmemiş olan bir öğretmen ne yapmalı? İcra durumunda olmak öğretmenin ek dersini de etkiler mi?

Kadrolu olarak devlet okulunda öğretmenlik yapan bir memurun borcundan kaynaklı olarak okula gelen icra yazısında maaşının 1/4'ünün kesintiye uğrayacağı ve bununla beraber tazminatlarından sosyal hak ve alacaklarının tamamına kadar haczine karar verildiği ifadesi yer alıyordu.

Ayrıca borçtan kaynaklı olarak oluşan icralık durumdan dolayı emekli ikramiyesinin de haczine karar verilmiş olduğu ifadesi yer alıyordu. Bu durumda öğretmenin ek dersinin tamamını kesintiye uğrar. Banka böyle bir borç için maaş üzerinde nasıl bir hak talep edebilir?

ÖĞRETMENİN EK DERS ÜCRETİ VE İCRA KARARI!

2023 yılında yargıya intikal eden bir kararda buna benzeyen bir durumda yaşanabilecekleri yer verilmişti. Öğretmenlerin ek ders ücreti haczedilebilir mi sorusuna yanıt verirken bu davayı örnek göstermek mümkün.

Emsal teşkil edecek o kararnamede Yargıtay hukuk genel kurulu ücretin hernevi ücret kapsamına girdiğine dikkat çekti ve haczedilebileceğine hükmetti. Öğretmenin o yıllarda mahkemeye ek dersi ücretine yapılan haczin kaldırılması talebi reddedildi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.