Milyonlarca öğrenciye müjde! LGS başvuruları online’a taşındı!

Milyonlarca öğrenciye müjde! LGS başvuruları online’a taşındı!
Haziran ayında sınava girecek milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS açıklaması müjde olarak paylaşıldı. Başvuru sürecini kolaylaştıracak işte o yeni uygulama…

Milli Eğitim Bakanlığı ÖSYM tarafından uygulanan LGS sınavı için başvuru kılavuzunu güncelledi. 12 Mart Salı günü paylaşılan kılavuzda sınav tarihleri, sınav başvuru bilgisi ve sınava başvuracak olan adayların başvuru sürecine dair yapılan yapılan yeniliklere yer aldı.

LGS Başvuru Tarihi ve Sonuçları Ne Zaman?

Bu yıl 2 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak LGS sınavının başvuruları elektronik ortamda gerçekleşecek. Okul müdürleri ve rehber öğretmenler öğrencilerin başvuru sürecine destek olabilecek.

18 ve 29 Mart tarihleri arasında alınacak başvurular herhangi bir kuruma gitmeden e-okul üzerinden tamamlanabilecek. 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren sınav giriş belgeleri teslim alınabilecek. 2 Haziran'da gerçekleştirilecek LGS sınavı sonuçları 28 Haziran tarihinde meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.