AÖL sınav sonuç sorgulama ekranı 2024

AÖL sınav sonuç sorgulama ekranı 2024
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınav sonuçları, öğrenciler tarafından merakla beklenmektedir. Sınavlar 16-17 Mart tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirildi ve sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesi olan aolweb.meb.gov.tr üzerinden 17 Nisan Çarşamba gününe kadar açıklanacak. Sınav sonuçlarına itiraz edilebilecek, ve itiraz süreci sonuçların açıklanmasını takiben başlayacaktır.

AÖL sınav sonucu sorgulama ekranına giriş

Sınavda, her ders için toplam 11 soru soruldu ve değerlendirme 100 puan üzerinden yapıldı. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek şekilde değerlendirileceği için, 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek. Öğrenciler, her doğru cevap için 5 puan alacaklar ve sınavdan geçmek için en az 45 puan almaları gerekmekte. Sınav sonuç ekranında adaylar, doğru ve yanlış cevap sayıları ile toplam puanlarını görebilecekler.

aol-sinav-sonuc-sorgulama-ekrani-2024.webp

Sınav sonuçları, aynı zamanda e-Devlet üzerinden de sorgulanabilecek. Adaylar, güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler. Resmi sonuçlar, internet üzerinden ilan edilecek ve herhangi bir basılı veya mail yoluyla ek bilgilendirme yapılmayacak. Böylece, adaylar Mart ayında tamamlanan sınavların sonuçlarını resmi duyuru yapıldığı anda internet üzerinden öğrenebilecekler.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.