2024 YKS geç başvuru ekranı ikinci kez açıldı! Eski başvurular silindi mi?

2024 YKS geç başvuru ekranı ikinci kez açıldı! Eski başvurular silindi mi?
Yükseköğretim kurumu tarafından alınan son dakika kararıyla YKS sınavı geç başvuru ekranı ikinci kez aktif hale getirildi. İlk kez yapılan bu uygulama eski başvurular silindi mi? sorusunu gündeme getirdi

Yönetmelikte yapılan değişiklik nedeniyle geç başvuru ekranını kaçıranlar için bir kez daha başvurma fırsatı sunuldu. ÖSYM paylaştığı haberin detaylarında geç başvuru tarihini kaçıranlara ve sınava katılmak isteyenlere yeni bir hak daha verdiğini müjdeledi.

Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden 25 ve 28 Mart tarihleri arasında ikinci geç başvurusunu yapabilecek. Bu uygulamanın sebebi paylaşılırken daha önceden başvuran bir kişi yeniden başvuracak mı? Başvurular silindi mi? konusu da merak edildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada 1 ve 26 Şubat tarihlerinde alınan ilk başvurunun ardından 5 ve 7 Mart tarihlerinde yapılan geç başvurunun geçerli olduğu belirtildi. Daha önceden başvuru yapmış adayların başvuru bilgileri değiştirilmediği ve yeniden başvuruya gerek görülmediğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.