2024 Öğretmen Atama Takvimi

2024 Öğretmen Atama Takvimi
2024 Öğretmen Atama Takvimi

2024 Öğretmen Atama Takvimi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2023 KPSS puanıyla öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından gözler, öğretmen atama takvimine çevrildi.

Henüz 2024 MEB öğretmen atama takvimi açıklanmadı. Bakan Tekin, atama takviminin, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesinin ardından belli olacağını ifade etti.

2024-ogretmen-atama-takvimi.jpg

Bütçe görüşmeleri şubat ayında başlayacak ve nisan ayında tamamlanması bekleniyor. Bu durumda, 2024 öğretmen atama takviminin de nisan ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Öğretmen atama takvimi açıklandığında, kontenjanlar ve branş dağılımı da belli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaptığı açıklamada, "Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde gerekeni yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama, öğretmen atamalarında kontenjanların yüksek tutulacağının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Öğretmen adayları, 2024 öğretmen atama takviminin açıklanmasını heyecanla bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

4 Yorum