2024 MEB Öğretmen Atama Takvimi, Branş Dağılımı ve Kontenjanları

2024 MEB Öğretmen Atama Takvimi, Branş Dağılımı ve Kontenjanları
2024 MEB Öğretmen Atama Takvimi, Branş Dağılımı ve Kontenjanları

Öğretmen Atama Ne Zaman?

Öğretmen atamaları için gözler MEB'ten gelecek açıklamalara çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen ataması yapılacağını ve kadro sayısının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalara göre, 2024 öğretmen atamalarının en geç Ocak ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Branş Dağılımı ve Kontenjanlar

Öğretmen atamalarında branş dağılımı ve kontenjanlar, MEB tarafından açıklanacak atama takviminde yer alacak. 2023 KPSS puanıyla yapılacak atamalarda, 2023 yılında yapılan KPSS'ye giren adaylar başvuruda bulunabilecek.

2023 yılında yapılan 45 bin öğretmen atamasında, en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği için ayrılmıştı. Sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan ayrılırken, rehberlik alanında 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan verilmişti.

Atamaların büyük çoğunluğu deprem bölgesine yapılırken, 22 bin 500’ün üzerinde öğretmen Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 10 ile atandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.