2024 Bursluluk Parası Zamlandı Mı? Ne Zaman Yatacak?

2024 Bursluluk Parası Zamlandı Mı?  Ne Zaman Yatacak?
2024 Bursluluk Parası Zamlandı Mı? Ne Zaman Yatacak?

2024 Bursluluk Parası Zamlandı Mı? Ne Zaman Yatacak? Öğrenci Bursları İle İlgili Son Gelişmeler..

Yeni yıl ile birlikte 2024 bursluluk parası zamlandı mı? Bursluluk parası ödemeleri ile ilgili yeni tutarlar ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde yer alırken velilerin de gündeminde yer alıyor.

Her yıl MEB tarafından bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrencilere her ay ödeme sağlanıyor. Memur, emekli ve asgari ücret zammı sonrası İOKBS burslarının da yeni tutarları merak konusu…

Bilindiği üzere bursluluk tutarları memur maaş katsayısı oranına göre hesaplanıyor. Ortaokul 5,6,7,8. sınıf ile lise 9,10,11. sınıf öğrencileri zamlı bursların tutarlarını merak ediliyor. MEB tarafından burs ödemeleri e-Okul VBS üzerinden kontrol edilebilir.

1-003.jpg

Ödemeler illere göre farklılık gösterebiliyor. Peki, 2024 yılı bursluluk parası yattı mı? 2024 yılına ait yeni tutar ne kadar?

İOKBS bursluluk ücretleri için gözler şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrilmiş durumda. Bursluluk sınavına katılarak başarı sağlayan ortaokul ve lise öğrencilerine MEB tarafından burs desteği sunuluyor.

Bursluluk sınavı 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek. Bursluluk ücretleri ise Ocak ve Temmuz ayları arasında zamlı olarak ödenecek. Zamlı burs ödemeleri sınavda başarı sağlayan öğrencilerin gündeminde yer alıyor.

2.jpg

2024 Bursluluk Parası Yattı Mı?

Bursluluk ücretleri illere göre farkı tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. Ocak Temmuz arasında zamlı olarak yatırılacak burslar için MEB tarafından 2024 yılına ait geçerli olan burs ücretlerini henüz açıklanmadı.

Ödemeler her ayın 25’inde gerçekleşiyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar sitemizde güncellenecektir. Bursun yatırılıp yatırılmadığı e-Okul VBS üzerinden öğrenci numarası, TC kimlik no ile görüntülenebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.