2023-2024 Açık Öğretim Lise Ders Seçimleri Ne Zaman Başlıyor? DERS SEÇİMLERİ NASIL YAPILIYOR

2023-2024 Açık Öğretim Lise Ders Seçimleri Ne Zaman Başlıyor? DERS SEÇİMLERİ NASIL YAPILIYOR
AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri gündemlerde yer almaya devam ediyor. Açık liseye giden öğrenciler ders seçimi yapmak için belirtilen tarihte öğrenci numaraları ve şifreleriyle Açık Öğretim Lise’nin resmi internet sitesi üzerinden giriş yaparak

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklenen haber geldi, kayıt yenileme ve kayıt tarihleri duyuruldu. Kayıt işlemlerini ve ders seçimlerini tamamlayan öğrenciler bu defa da Aralık ayında yüz yüze yapılacak olan sınav tarihlerine çevirecekler.

Açık Öğretim Lise’nin kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül de başlayıp 16 Ekim tarihinde son bulacak.

AÖL ders seçimleri nasıl yapılıyor?

Açık lise öğrencileri, öğrencilik durumları sınava girmek istediği dönemde ‘Aktif’ olduğu zaman sınava girecekleri dersleri seçmek zorundalar. Ders seçimini öğrenci numaraları ve şifreleri ile ilgili siteden yapacaklar.

Eğer ders seçimi süresince ders seçimi yapmayan öğrencilerin sınava girecekleri dersler Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak atanır ve öğrencileri bu derslerden sınava tabi tutulur.

Açık lisede mezun olma koşulu ne?

  • Açık lisede öğrencilerin öğrenim gördükleri toplam dönem en az 8 ya da üzerinde olması gerekirken 18 yaş ve üstü öğrencilerin toplam dönemin en az 5 yada üzeri olması gerekiyor.
  • Mezun olmak için toplam kazanılan kredi ise en az 170 ya da üzeri olması gerek.
  • Türk Dil ve Edebiyat dersinden kesinlikle başarılı olunmalı ve ortak derslerin tamamından başarması ya da muaf olması gerek
  • AÖL en az bir dönem sınava girmiş olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.