1 Nisan resmi tatil mi? Kimler idari izinli kabul edilecek? Okullar kapatılıyor mu?

1 Nisan resmi tatil mi? Kimler idari izinli kabul edilecek? Okullar kapatılıyor mu?
31 Mart Pazar günü yerel seçimlerine saatler kala gözler Bakanlıktan gelen habere çevrildi. Türkiye genelinde 81 ilde başlayacak oy verme işlemleri sonrasında 1 Nisan Pazartesi günü için okulların tatil ilan edildiği haberi verildi. Peki kimler idari izinli kabul edildi?

31 Mart Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek yerel seçimlerde kullanılacak 81 ildeki ilkokul, ortaokul ve liselerde çalışmalar başladı. Türkiye genelinde vatandaşların oy kullanabilmeleri için oy merkezlerinde hazırlıklar sürüyor. Sandıkların açılması, oy sayımının yapılması, tutanakların titiz bir şekilde hazırlanması süreci yarın itibarıyla başlıyor.

Gece geç saatlere kadar sürecek bu süreçte seçim sonrasında okulların yeniden eğitim faaliyetini hazırlanabilmesi için belirli bir zaman gerekiyor. Bu süreci dikkate alan Bakanlık konuyla ilgili yapılan açıklamada 1 Nisan Pazartesi gününün tatil ilan edildiğini söyledi. Peki bu tatilden kimler faydalanacak? Öğretmenler, öğrenciler ve idare izin kullanabilecek mi?

Seçimlerde Kimler İzin Kullanacak?

Hükümet tarafından yapılan yazılı açıklamada kamu çalışanlarının seçimlerde izinli olmasına karar verildi. Bakanlık seçim nedeniyle Valiliklere yazıyı paylaştı. Saat 17.00'da sona erecek oy kullanma işlemlerinin ardından oy döküm ve sayım işlemleri başlayacak. Tüm bu süreçte sürecin kontrollü şekilde ilerleyebilmesi, sandıkların açılması, oyların sayılması ve oyların tutanaklara kaydedilmesi gibi işlemlerin okullarda tamamlanması gerekiyor.

Oyların İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmesine kadar olan süreçte işlemlerin okullarda devam ediyor olması Pazartesi günü için hazırlıkların gecikmesine sebep olacak. Bu nedenle Bakanlık 1 Nisan tarihinin okullarda tatil ilan edilmesine karar verdi.

İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Eğitime Ara Verildi!

81 ildeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 1 Nisan Pazartesi günü tatil ilan edildi. Peki ya öğretmenler?

Sandık kurulunda görev alan kamu personelleri için karar belli oldu. Sandık görevlileri, bina sorumluları veya sandık başkanları idari izinli sayılacak. Ancak bu karar her öğretmen için geçerli değil. İdari izin kapsamında olunması için öğretmenin yerel seçimde görev alması gerekecek. Ülke genelinde bazı okullarda müdür ve müdür yardımcıları da acil durumlar için görev yerinde olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum