Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği “Yıllar önce görevden ayrılmış müdürler geri dönüyor”

Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği “Yıllar önce görevden ayrılmış müdürler geri dönüyor”
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik yapma kararı aldı. 1 Mart 2024 tarihi itibariyle resmi gazetede paylaşılan yeni yönetmeliğin detayları ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetici atama yönetmeliğinde yapılan değişiklik Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı tarafından değerlendirildi. Yönetmelikte yapılan değişiklik resmi gazeteye düştüğü andan itibaren eğitim camiasında da büyük ilgi gördü. En çok dikkat çeken EK-1 değerlendirme formunda yer verilen hizmet puanları oldu.

Resmi eğitim kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklik şube müdürlerinin sınavsız okul müdürü olabilmesine de imkan tanıyor. Şube Müdürü iken daha önceden istifa etmiş ve öğretmenliğe dönmüş olanlar en az 1 yıllık okul müdürlüğü yapmış olmak kaydıyla yeniden görevlendirilebilecek. Ancak o madde yönetmeliğe eklenirken şu konunun da altı çizildi “sadece boş kalan yerlere müdürlük başvurusu” yapılabilecek.

Şube müdürlerinin sınavsız okul müdürü olarak görevlendirilmesi konusuna ilişkin yönetmeliğin Madde 11 Ek madde 1 alanında yer verilen işte o bilgi:

"MADDE 11- “Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi

EK MADDE 1- (1) Daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek için başvuruda bulunabilir.

(2) Başvurular, en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olmak şartıyla daha önce görev yaptığı yöneticilik ya da daha alt yöneticilik görevleri için yapılabilir.

(3) Başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, bu Yönetmeliğin yeniden yönetici olarak görevlendirilme hükümlerine göre yapılır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum