MEB yeni tasarım kitapların arkasındaki kare kodlar ne işe yarıyor?

Bu yıl öğrencilere ücretsiz olarak dağıtımı sağlanan ders kitapları yenilendi ve güncellendi. Öğrenme sürecini daha iyi desteklemek için dijital içeriklerden faydalanılmasına dikkat edildi. Karekod sisteminin asıl amacıyla buydu. Öğrencilerin simülasyon, animasyon, yapay zeka ya da dijital çağa özel artırılmış gerçeklik uygulamalarına erişerek eğlenip öğrenmesini sağlayabilmekti.

Bir başka önemli detay bakanlık tarafından düzenli takip edilen EBA uygulamasına giriş yaparak Karekod bölümü üzerinden eğitici içeriklere ulaşabilmeyi sağlamaktı. Mobil cihaza EBA uygulamasını indirdikten sonra Karekod bölümünü açan her öğrenci kitaptaki karekodu uygulamaya okuttuğu anda etkinlik alanına geçiş yapabiliyor.

MEB EĞİTİMDE KAREKOD SİSTEMİNE GEÇTİ!
Bunun yanı sıra aynı karekodlar öğretmenler tarafından da değerlendiriliyor. Eğitim Kurumu sınıf/alan zümreleri ders kitapları ile eğitim araç gereçlerine ilişkin görüş ve önerilerini ilgili ders kitabının arka kapağında bulunan karekod üzerinden özel olarak üretilmiş TTKB İDES sistemine işleyebiliyor.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanmış izleme ve değerlendirme sistemi bu yıl ilk kez yeni müfredatla birlikte hem öğrencilere hem de öğretmenlere hizmet veriyor.
Meb Hocam / ÖZEL HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.