LGS'de Dikkat Edilmesi Gerekenler Sınav Kazandıran Taktikler

LGS'de Dikkat Edilmesi Gerekenler Sınav Kazandıran Taktikler
LGS'de dikkat edilmesi gerekenler, sınava girecek her 8. sınıf öğrencisi tarafından öğrenilmeli; kazandıran taktiklerin bazıları önceden hayata geçirilip, bazıları da sınav sırasında uygulanmalıdır. Sınava çok iyi hazırlanan bir öğrenci bazı taktik hatalarla sınavı kaybedebilir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız!

LGS'de dikkat edilmesi gerekenler, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi sınavı öncesinde sınava girecek tüm öğrenciler tarafından bilinmeli. Çünkü bazen sınava çok çalışmak yetmiyor. Sınav sırasında yapılan taktik hataları öğrencilere, aslında kazanabilecekleri sınavı kaybettirebiliyor.

LGS'de Dikkat Edilmesi Gerekenler

LGS 2024 için son 2 hafta nasıl değerlendirilmeli başlıklı konumuz içerisinde, LGS'ye son iki hafta kala düzenli ve bilinçli tekrar yapılmasının öneminden bahsetmiştik. Sınav sırasında yapılan en önemli hatalardan ilki ise soruların altını çizerek okumak. Kolay sorularda uzun süre takılmak, uzun metinlerde çok fazla zaman kaybetmek ve çevreye çok fazla odaklanmak da LGS sırasında yapılan hatalar arasında yer alıyor ve öğrenciye kazanabileceği sınavı kaybettiriyor.

• LGS'de dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sırada, öğrencinin sınav öncesinde en başarılı olduğu dersi belirleyerek sınava o dersle başlaması yer alıyor.

• Kolay soruları hafife almak, öğrenciler tarafından en sık yapılan hatalar arasında yer alıyor. Çevreye çok fazla odaklanmak, dikkat eksikliği ve sınav kaygısı gibi pek çok neden öğrencilere zaman kaybettiriyor. Öğrencilerin sınav sırasında soruları okurken, soruların altını çizme hatasını da yapmamaları gerekiyor.

• Öğrencilerin sınav öncesinde yaptıkları deneme sınavlarında, nerede takıldıklarını belirlemeleri ve bu probleme çözüm önerisi üretmeleri gerekiyor. Çünkü aslında sınavda yaşanan sorunlar muhtemelen öncesinde de yaşanıyordur.

• Pek çok öğrenci, bir soruyu çok kolay bularak yanıtlar ve ardından, o soruda şaşırtıcı bir detay arar ve zaman kaybeder. LGS'de çok kolay soruların da yer alabileceği unutulmamalı.

• Etraftaki seslerle alakalı problem yaşanması halinde ev ortamında yapılan deneme sınavlarında tamamen sessiz ortam sağlamak yerine biraz gürültülü bir ortamda deneme sınavı yapılmalı.

• Öğrencilerin sık yaptıkları hatalar arasında, çözülemeyen soruya uzun süre zaman ayırmak da yer almaktadır. Bir sorunun çözülememesi kaygıya neden olur. Bu nedenle LGS'de dikkat edilmesi gerekenler arasında, çözülemeyen soruyu, daha sonra geri dönmek üzere bırakmak da yer almaktadır.

Sınav sırasında dikkat dağılması gayet normaldir. Böyle bir durumda derin bir nefes alan öğrenci yeniden sınava odaklanabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum