Aynı muhitteki bir okulun; ders saati “30 dakika” diğeri “50 dakika”! NASIL OLUYOR?

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü dağıtım yerlerine başlığı ile paylaştığı duyuruda ders saati sürelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ders süresi ve günlük çalışma saatleri başlığı ile paylaşılan o duyuruda ortaöğretim kurumlarındaki ders saati işleyişine değinildi.

40 dakikalık ders süresi, aradaki dinlenme sürelerinin okul yönetimleri tarafından belirlendiği, derslerin başlama bitiş ve öğle arası dinlenme sürelerinin il çalışma takvimine uygun olarak okul müdürlüğü tarafından hazırlandığı ifade edildi.

Her bir ders arasındaki dinlenme süresi 10 dakika, öğle arası dinlenme süresi 45 dakika. İkili öğretim yapan okullarda ise bu süre daha kısa olabiliyor. Öte yandan bambaşka bir durum var. Olağanüstü olabilecek durumlarda farklılıklar yaşanabiliyor. Örneğin; bazı okullarda 40 dakikalık eğitim saati 30 dakikaya kadar düşürülebiliyor.
O OKULLARDA DERS NASIL 50 DK!
Buradaki kritik nokta yık-yap veya güçlendirme kapsamına alınan okullarda ancak bu uygulamanın yapılabilmesi. Öğrenciler farklı bir okul binasına taşındığında yoğunluk nedeniyle ikili eğitim yapan resmi yönetim kurumlarında 40 dakikalık bir ders 30 dakikaya kadar düşebiliyor.

İzmir’in pek çok okulunda derslerin 30 dakika olduğu biliniyor. Bu uygulama daha çok İlkokullarda öne çıkıyor. Madalyonun diğer yüzüne bakalım… Normal şartlarda 40 dakika olan ekstrem durumlarda 30 dakikaya kadar düşebilen ders saati süresi Anaokullarında tam 50 dakika! Bu durum pek çok öğretmene göre adaletsizlik olarak görülüyor. Okul öncesinde 50 dakikadan toplamda 300 dakika eğitim veriliyor.
Meb Hocam / ÖZEL HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.