2024 KYK yurt ücretleri: Kim ne kadar ödeyecek?

2024 KYK yurt ücretleri: Kim ne kadar ödeyecek?
 Yazar / MEB Hocam
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK yurt başvurularını başlatması ile birlikte yurt ücretleri ne kadar oldu? sorusunun yanıtı merak edildi. Her yıl artan burs ile birlikte KYK yurt ücretlerinde de artış yaşanıyor. Peki bu yıl kim, ne kadar ödeyecek?

KYK yurtlarında planlama yapılırken Tip ifadesi ile odaların standardı belirleniyor. Odada kaç kişi kalınıyorsa bu plan üzerinden belirli bir rakam ortaya sunuluyor. Genellikle Tip 4, 5 ve 6'larda iki kişilik oda seçeneği bulunmak mümkün olabiliyor. En ucuz ve en kalabalık KYK Yurdu Tip-2 olarak adlandırılıyor. Hem daha yüksek ücretli olanı hem de daha rahat olanı 6 Tip KYK olarak adlandırılıyor.

Bu yıl için KYK yurt başvurusunda bulunanlar başvuruları onaylandığında ne kadar ödeme yapacak. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor ancak geçtiğimiz yıl yapılan uygulamanın rakamları dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurt ücretleri Tip 1'den Tip 6'ya kadar 345 TL ile 570 TL arasında değişen tutardaydı.

Aşağıdaki liste incelenerek ne kadar ödeme yapılacağı öğrenilebilir…

Henüz yeni bir açıklama yapılmadığı için geçtiğimiz yılın rakamları üzerinden konaklama yapılabilecek

  • Tip 1 KYK yurt ücreti 345 TL

  • Tip 2 KYK yurt ücreti 405 TL

  • Tip 3 KYK yurt ücreti 405 TL

  • Tip 4 KYK yurt ücreti 480 TL

  • Tip 5 KYK yurt ücreti 510 TL

  • Tip 6 KYK yurt ücreti 570 TL

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:HaberTürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.