2024-2025 MEB kararı yabancı dil saatleri artırıldı!

2024-2025 MEB kararı yabancı dil saatleri artırıldı!
Eğitim sisteminde yeni bir dönem başladı. Yenilenen müfredat ile eğitimler bu yıl ilk kez belirli kademelere uygulanacak. Bakanlığın aldığı o yeni kararlardan biri de Çoklu Yabancı Dil Eğitim modeli oldu. Peki değişen ne oldu? İşte ayrıntılar

81 ilde eğitim gören tüm öğrencileri ilgilendirecek yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl itibariyle yapılan son düzenleme doğrultusunda Çoklu Yabancı Dil Eğitim modelini daha kapsamlı hale getirdi.

Genişletilmiş eğitim programı kapsamında ikinci bir yabancı dil öğrenilmesine karar verildi. Çoklu yabancı dil eğitimi modeli adı verilen bu sistem aslında geçtiğimiz yıl 26 ilde uygulanmıştı. Ortaokul 5. sınıf öğrencileri toplamda 299 kişi bu sistemde eğitim görmüştü.

Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli ile Ne Değişecek?

Bu yıl ise alınan yeni karar ile pilot uygulama olarak sadece belirli bir grup üzerinde denenen sistemin tüm illerde yaygınlaştırılmasına karar verildi. 81 ilde 300 okulda uygulanmaya başlanacak yeni Çoklu Yabancı Dil Eğitim modeli ile ne değişecek?

Öğrenciler İngilizce dilini yanında Almanca dil eğitimi de görecek haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizcenin yanı sıra 2 saat Almanca dersi alınacak. Yenilenen sistem ile okutulmaya başlanacak Almanca diline özel eğitim öğretim materyalleri hem öğretmenlere hem de öğrencilere ücretsiz olarak verilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

10 Yorum