2024-2025 MEB Ders Kitapları PDF Olarak Nasıl İndirilir?

2024-2025 MEB Ders Kitapları PDF Olarak Nasıl İndirilir?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak ders kitapları PDF formatında nasıl indirilir? Detaylar haberimizde...

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü tüm kademelerde başlıyor. Ders kitapları okullara gönderildi. Bazı öğretmenlerimiz ders kitaplarını akıllı tahtalara veya bilgisayarlarına pdf formatında indirerek de derste kullanmaktadır.

2024-2025 DERS KİTAPLARINI PDF FORMATINDA İNDİRME

Öğretmenlerimiz, ders kitaplarını PDF formatında indirme yetkisine sahiptir. MEB Hocam sitesi olarak indirme adımlarını sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle eba.gov.tr adresine öğretmen girişi yapınız. Sol taraftaki sekmelerden ''Kitaplar'' sekmesine tıklayınız.

derskitaplaripdf.jpg

Açılan ekrandaki sekmelerde ''Ders Kitapları'' sekmesine tıklayınız. Alttaki sekmelerden öncelikle Okul Öncesi/İlkokul/Ortaokul/Lise seçimini yapınız. Daha sonra sınıf ve ders seçimi yapınız.

Seçtiğiniz derse ait ders kitapları listelenecektir. İndir yazısına tıklayarak MEB ders kitaplarını PDF olarak indirebilirsiniz.

(Not: Okulunuza gönderilen ders kitabı ile indirdiğiniz ders kitabının aynı olup olmadığını kontrol ediniz. Bazı derslerde birden fazla ders kitabı seçeneği çıkabilmektedir.)

Yine aynı ekran üzerinden Zenginleştirilmiş Kitaplar, Etkileşimli Kitaplar, Yardımcı Kaynaklar gibi seçeneklere de tıklayarak farklı türde kitaplara da erişim sağlayabilirsiniz.

İndireceğini kitapları akıllı tahta veya bilgisayar üzerinden açarak, derslerde kullanabilirsiniz.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum