Bankalar açık mı / kapalı mı, Noterler açık mı / kapalı mı olacak

Bankalar açık mı / kapalı mı, Noterler açık mı / kapalı mı olacak
Bayram dolayısıyla vatandaşlar 8 Nisan pazartesi günü resmi kurumların açık olup olmadığını araştırıyor. Araştırmaların başında ise pazartesi günü yani yarın bankalar, noterler açık mı? kapalı mı? olacak soru işaretleri geliyor. Hafta günü olması nedeniyle ve birçok işlemin yapıldığı haftanın ilk günü pazartesi günü bankalar kapalı mı olacak? noterler kapalı mı olacak? tüm bunların cevapları ayrıntılar...

Pazartesi günü bankalar açık mı, kapalı mı olacak?

Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken, vatandaşlar bankaların 8 Nisan Pazartesi günü çalışıp çalışmayacağını merak ediyorlar. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak ve bayram tatili kamu çalışanları için 9 gün sürecek.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili 6 ile 14 Nisan arasında idari izin olarak belirlendiği için, bankalar resmi tatiller dışındaki normal iş günlerinde hizmet vermeye devam edecekler. Bu durumda, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık olacak.

bankalar-acik-mi-kapali-mi-noterler-acik-mi-kapali-mi-olacak-001.webp

Ancak, 9 Nisan Salı arife günü, bankalar ve borsa 13.00'e kadar hizmet verecek ve bayram boyunca kapalı olacaklar. Ramazan Bayramı tatilinde yapılacak borsa işlemlerinin takası da belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek.

Pazartesi günü noterler açık mı, kapalı mı olacak?

Vatandaşlar, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle noterlerin çalışma durumunu merak ediyorlar. 8 ve 9 Nisan tarihlerinde, Ramazan Bayramı tatilinin bir parçası olarak, kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için 9 gün sürecek bir tatil başlayacak.

bankalar-acik-mi-kapali-mi-noterler-acik-mi-kapali-mi-olacak.webp

Noterler, Adalet Bakanlığı ile koordineli çalıştıkları için, resmi tatil olan Ramazan Bayramı sırasında 10-12 Nisan tarihlerinde hizmet vermeyecekler. Ancak, noterler 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı günleri yarım gün açık olacaklar.

Bu düzenleme, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı öncesinde 1,5 gün idari izinli olmalarını içerir, böylece onlara 9 günlük bir tatil sunulmuş olur. Özel sektörün de bu yaklaşımı benimsediği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.