2024-2025 KYK burs başvuru, tarihleri belli oldu mu?

2024-2025 KYK burs başvuru, tarihleri belli oldu mu?
Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt başvuru işlemleri tamamlandı. Sırada burs başvuruları yer alıyor. Üniversite öğrencilerinin merak ettiği soruya dair işte ayrıntılar

KYK burs kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Bu yıl üniversiteye kazanan öğrenciler konuyu araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıl hangi tarihlerde başlamıştı. Bu yılı hangi tarihlerde başlayacak?

KYK burs kredi başvurusu geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başlamış tam 7 gün boyunca devam etmişti. Bakanlığın bu yıl içinde belirtilen tarih aralığında başvuru ekranını açması bekleniyor. Üniversiteyi ilk kez kazanan öğrenciler için önemli olan KYK burs kredi başvurusu bu ay içerisinde alınacak.

Ödemeler bir sonraki ay başlayacak. Burs kredi başvurusunda bulunanlar değerlendirilirken öğrencinin ekonomik durumu, eğitim durumu ve sosyal şartlara erişimi dikkate alınıyor.

KYK Burs/Kredi Başvurusu ve Ödeme Bilgisi

KYK burs kredi başvurusu online platform üzerinden e-devlet aracılığı ile yapılabiliyor. Eğer yapılan başvuru neticesinde öğrenciye burs çıkmışsa 4 yılın sonunda geri ödeme yapmıyor. Ancak kredi çıkmışsa 4 yılın sonunda en az 2 yıl sonra ödenmeye başlaması gerekiyor.

KYK burs başvurusunda bulunup almaya hak kazanan öğrenciler bu yıl için belirlenen 2.000 TL burs miktarını hesabında bulabilecek. Bu miktar önümüzdeki yıl itibariyle yeniden zamlanacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.