Uzmanlar Uyarıyor! Okul öncesi öğrencilerini ve velileri ilgilendiriyor

Uzmanlar Uyarıyor! Okul öncesi öğrencilerini ve velileri ilgilendiriyor
 Yazar / MEB Hocam
Okulların açılmasına az bir süre kala uzman psikologlar okula yeni başlayacak öğrencilere ve velilerine uyarıda bulundu.

Uzman psikologlardan ilkokula yeni başlayacak öğrenci velilerine uyarı geldi. Çocukların okula alışma süreleri hakkında açıklama yaparak tavsiyelerde bulundu. Özellikle çocuğunun okula alışma süresi 2 haftayı geçiyorsa velilerin bir uzmandan dikkat alması gerektiği belirtildi.

2024-2025 eğitim yılının başlamasına yakın bir zaman dilimi kaldı. Bu süre zarfında eğitimciler, psikologlar ve pedagoglar velilere çok önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin yeni eğitim yılında heyecanlı olacağının normal olduğunu söyleyen uzmanlar ailelerin çocuklara destek olması gerektiğini söyledi.

Çocuklar genel olarak okula adapte olma konusunda rahat etse bile bazı çocuklarda bu durumun tersine işlediğini söyleyen eğitimciler çocukların ayrılık anksiyetesi yaşadığını belirtti.

Anne ve babalarından ayrılmakta güçlük çeken çocuklar için kullanılan bu tabir anne ve babaların tutumuyla farklı bir hal alabiliyor. Öğrenci velilerinin ilk günlerde okula gitmesini normal karşılayan uzmanlar bu sürenin uzamaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.