Temmuzda asgari ücrete ara zam gelir mi?

Temmuzda asgari ücrete ara zam gelir mi?
Birçok vatandaş asgari ücrete yeniden zam gelecek mi sorularına cevap arayışı içinde. Asgari ücrete ara zam ile ilgili görüşler ve merak edilenler de yine gündemdeki yerini koruyor. Asgari ücrete zam gelir mi? Asgari ücret ara zammı kesinleşir mi? Temmuz ayında asgari ücrete bir kere daha zam yapılır mı? Tüm bunların cevapları...

Ocak ayından itibaren net 17 bin 2 lira olarak netleşen asgari ücrete daha önceki dönemlere göre %49 oranında bir artış yapıldığı biliniyor. Memur ve memur emeklileri de yine enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı da almıştı.

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelir mi? Asgari ücrete bir zam daha yapılır mı?

Temmuz ayında da yine ikinci zammı alacakları biliniyor. Fakat asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu halen daha gündemdeki önemli yerini koruyor.

Maliye bakanı Şimşek söylemlerinde tek zam vurgusu da yine birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratabilir. Henüz netlik kazanmasa da memur ve memur emeklisi Temmuz ayında toplu sözleşme zammı alırken, asgari ücretlilerin de ara zam alabilme ihtimali var. Fakat kesin değil ve kesinleşirse de birçok kesim memnun olacak.

temmuzda-asgari-ucrete-ara-zam-gelir-mi.jpg

İş dünyası da yine ara zam yapılması yönünde destek verdiklerini açıkladı. Hem iş gücünü kaybetmemek, hem de ara zam formülüne sıcak baktıkları ifade edilmektedir. Bazı kesimler ise Merkez Bankası tarafından asgari ücretin işsizlik ve enflasyona yol açacağı yönünde görüşlerin de olduğunu belirtmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.