Sahte burs nasıl anlaşılır?

Sahte burs nasıl anlaşılır?
Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala sahte burs haberleri yaygınlaşmaya başladı. Gerek SMS yoluyla gerek e-posta üzerinden öğrenci avlayan dolandırıcılara lütfen dikkat. Bu oyuna gelmeyin!

Sahte SMS burs mesajlarına aldanmayın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversite öğrencilerini dolandırıcıların sosyal medya ve SMS yoluyla sahte burs vaadiyle kandırmaya çalıştığını belirterek bu tür mesajlara itibar etmemeleri konusunda uyardı.

" YÖK açıklaması ; maalesef bazı öğrencilerimiz bu oyuna geliyor. "

YÖK özellikle devlet üniversitelerindeki fizik kimya biyoloji ve matematik bölümlerine kayıtlı öğrencilerin belirli başarı kriterlerini sağlamaları halinde doğrudan burs aldığını ve bu burslar için herhangi bir başvuru yapılmadığını vurguladı.

Öğrencilere banka hesaplarını yasa dışı kullanımlara karşı korumaları ve siber dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Burslar hakkında resmi duyuruların yalnızca YÖK'ün internet sitesi üzerinden takip edilmesi gerektiği de belirtildi.

MEB Hocam / YÖK ÖZEL HABERİ

Kaynak:YÖK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.