Okul Yöneticileri Dikkat Yeni Sisteme Geçildi

Okul Yöneticileri Dikkat Yeni Sisteme Geçildi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi yazı gereği okullarda kullanılacak olan yeni sisteme geçildiği duyurusunda bulunuldu. Okul yöneticilerini doğrudan ilgilendirilen duyuru neticesinde bakanlık yazışma sistemlerinde değişikliğe gittiğini duyurdu. Peki hangi sistemlerde değişikliğe gidildi? Yeni sistem olarak adlandırılan sistem nasıl kullanılacak? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara meb.k12.tr uzantılı olarak verilen e-posta sistemleri belirli sebeplerden dolayı işlevsel olarak kullanılamıyordu. Kullanıcı tanımlama hatası gibi çeşitli hataları sürekli olarak veren sistem sebebiyle okullar e posta göndermekte çok zorlanıyorlardı.

yeni-mail-sistemi.jpg

Doküman yönetim sistemi olarak adlandırılan DYS ile yazışmalarının bir kısmını yapan okulların bir diğer yazışma sistemi ise e posta sistemidir. Ancak mevcut e posta sistemi kullanılarak mail gönderilmesi sistemdeki büyük hatalardan dolayı çok büyük zorluklara sebep olmaktadır.

İşte bu sebepten dolayı yeni e posta sistemi faaliyete girmiştir. Yeni e posta sistemi mebbis modülü üzerinden yöneticilere tanımlanmıştır. Yeni e posta sistemi için yapılması gereken kurulumlar için tıklayınız.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum