O işlemi yapmayan okulların elektriği, suyu kesilecek

O işlemi yapmayan okulların elektriği, suyu kesilecek
Okulların bir çok önemli iş ve işleminden biri de fatura işlemleridir. Her ne kadar okulların tüm elektrik, su ve doğalgaz gibi giderleri devlet tarafından karşılansa da okul yöneticileri tarafından bir takım iş ve işlemin yerine getirilmesi süreç için büyük önem taşımaktadır. Peki söz konusu kesinti durumları ile karşılaşmamak için neler yapmak gerekir?

Okul yöneticilerinin en önemli görevlerinden biri de okulların faaliyetlerine devam edebilmeleri için gerekli olan fiziki imkanların sağlanmasıdır. Söz konusu faaliyetlerin en önemlilerinden biri okullarda var olan elektrik, su, doğalgaz gibi temel enerji ve tüketim gruplarının devamlılığını sağlamaktır.

Bu kapsamda her ay okulun elektrik, doğalgaz, su gibi fatura tutarlarında yer alan tüketim bilgilerinin her ay takip edilmesi gerekmektedir. Söz konusu tüketim bilgileri için gerekli olan fatura bedellerinin her ay ödemelerinin yapılması işlemi ise okulların hys sistemi üzerinden yapacakları işlemlerin ardından mebbis modülündeki ödenek sistemi üzerine faturaları işlemeleri ile mümkün olacaktır.

Söz konusu iş ve işlemleri yerine getirmeyen okulların elektrik, su ve doğalgaz hizmetleri tedarikçi firma tarafından kesilecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum