Meslek Lisesi mezunları Anadolu Lisesi mezunlarının patronu olacak

Meslek Lisesi mezunları Anadolu Lisesi mezunlarının patronu olacak
 Yazar / MEB Hocam
Başlık biraz Şaşırtıcı ama ileride gerçekleşecek olan Durum tam da budur. Peki bu durum Hangi sebepten dolayı meydana gelecek?

Bu sene en çok tercih edilen ve tıklım tıklında olan okullar arasında Anadolu Liseleri dikkat çekmeye başladı. Sınav puanı ile öğrenci alan Anadolu Liseleri albette ki ileriye dönük olarak üniversite sınavında derece yapmak isteyen veya yüksek kalorifiye bölümlerde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin en büyük hedeflerinden biridir.

Ancak adrese dayalı kayıt alan ve diploma puanı ile öğrenci kabul eden meslek liselerine de bu sene rekor düzeyde bir ilgi oluştu. Yani anlayacağınız Anadolu Liseleri bu sene tıklım tıklım doldu. Meslek liselerinde ise çok çeşitli bölümlerde yüksek düzeyde boşluk kaldı. Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye ekonomisi meslek liselerinden mezun olan teknisyen ve bu düzeyde çalışabilecek teknik bilgiye sahip personel ihtiyacı ile yanıp tutuşuyor.

Meslek lisesinden mezun olan birçok öğrenci ise hemen çalışma hayatına atılarak ileride kendi işini kurabileceği eğitimini aldığı mesleğine yöneliyor.

Başarılı olanlar ise azımsanmayacak sayıda. Özellikle haberleşme, otomasyon teknolojileri, elektrik, yapay Zeka gibi alanlarda eğitim alan meslek lisesi mezunları ileride kendi işletmelerini kurmaları durumunda Anadolu Lisesi mezunu olup işletme muhasebe gibi üniversite bölümlerinden mezun olan kişilerin patronu olacaklar.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.