MEB'in 2024-2025 ortak yazılı sınavlar konu soru dağılım tablosu açıklandı!

MEB'in 2024-2025 ortak yazılı sınavlar konu soru dağılım tablosu açıklandı!
Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 1. dönem konu soru dağılım tablosunu paylaştı. Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlarda çıkacak soruların konu dağılımı haberimizde

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalan ölçme ve değerlendirme yönetmeliğindeki hükümlere göre yeni dönemin ilk ortak yazılı sınavının detaylarını paylaştı. 1. dönem için temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerine yönelik konu soru dağılım tabloları detaylı şekilde paylaşıldı. Öğrenci bu sayede okul geneli yazılı sınavlarda ne ile karşılaşacağını önceden gözlemleyerek hazırlık yapabilecek.

Okul geneli yazılı sınavlarda hangi senaryonun kullanılacağı, eğitim kurumu veya alan zümresi tarafından belirlenecek tüm sınavlar belirlenen konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanacak.

2024-2025 1. dönem konu soru dağılım tabloları odsgm.meb.gov.tr adresinden paylaşıldı. Bağlantı linkine giderek detaylı inceleme yapmak isteyenler aşağıda yer alan linke tıklayabilir:

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ortak Sınavlar 1. Dönem Konu Soru Dağılım Tabloları

Öğrenciler 1. dönem konu soru dağılım tablolarını incelerken 5. 6. 7. ve 8. sınıflara ait belirli derslerin içeriklerine ulaşabilecek. 5. sınıflar için sadece İngilizce dersinin soru dağılım tablosu paylaşılmıştır. Ortaöğretim seviyesine geçiş yapıldığında 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri belirli derslere yönelik konu soru dağılım tablolarını inceleyebilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.