"Güneş Patlamasının Türkiye'ye Etkileri Saatler Sürebilir" Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı Açıkladı!

"Güneş Patlamasının Türkiye'ye Etkileri Saatler Sürebilir" Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı Açıkladı!
Güneş patlamasının Türkiye'ye etkileri oldu mu? Neler olması bekleniyordu? Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yapılan bilimsel açıklamaları değerlendirdi ve yaşanan Güneş patlaması olayının ne gibi etkileri olabileceğini açıklayarak, ülkemiz üzerinde şimdiye kadar herhangi bir etkisinin olup olmadığını anlattı. "Saatler sürebilir" dedi..

Güneş patlamasının Türkiye'ye etkileri, NASA tarafından, 10 Mayıs 2024 Cuma günü yaşanan ve son zamanlarda yaşanan en büyük güneş patlaması olarak nitelendirilen Güneş Patlaması'na dair fotoğraf paylaşımının yapılmasının ardından araştırılmaya başlandı. Elektrikler kesilecek mi? İletişim zarar görecek mi? Elektronik cihazlar bozulacak mı?

Güneş Patlamasının Türkiye'ye Etkileri

Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabı üzerinden, yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Sayan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlarda Güneşin yüzeyinde meydana gelen patlamaların neden olduğu jeomanyetik fırtınaları dikkatle takip ediyoruz. Bu fırtınalar, uydu iletişim sistemlerini ve elektrik şebekelerini olumsuz etkileyebilir. Bu da bazı aksama ve kesintilere neden olabilir."

Sayan, açıklamasına şu şekilde devam etti "Konu hakkında yapılan bilimsel açıklamalara göre, uydu navigasyon sistemleri ve radyo alıcılarının frekanslarında aksamalar meydana gelebilir. Bu durumun, saatler sürebilecek kesintilere neden olabileceği öngörülüyor."

Tüm gelişmeleri titizlikle takip edeceklerini ifade eden Sayan, güneş patlamasının Türkiye'ye etkileri konusunda yaptığı paylaşımını şu şekilde sürdürdü: "Bakanlığımız, uydu sistemlerimiz de dahil olmak üzere, haberleşme sistemlerimizin etkilenmemesi ve kusursuz çalışması için tüm aktörlerimizle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemizin haberleşme hizmetlerinde bugüne kadar herhangi bir aksama meydana gelmedi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.