Dar Gelirli Ailelere Bayram Öncesi Yapılacak Olan Yardım Miktarı Kesinleşti

Dar Gelirli Ailelere Bayram Öncesi Yapılacak Olan Yardım Miktarı Kesinleşti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelerin desteklenmesi amacıyla aylık yardımlar yapılmaktadır. doğrudan sosyal hizmetler müdürlükleri vasıtasıyla veya internet üzerinden e- devlet vasıtasıyla yaptıkları başvuruların sonuçları ise yayınlanmış durumda. Peki aileler kendilerine yardım yapılıp yapılmayacağını veya kaç liralık yardım yapılacağını nasıl öğrenebilirler?

Belirli şartları taşıyan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlar yapmaktadır. Söz konusu sosyal yardımlara binlerce vatandaş başvurdu. Vatandaşların başvuruları belirli kriterler neticesinde değerlendirilecektir. Söz konusu kriterler nelerdir? Verilecek yardımlar ne kadardır? Yardım sorgulama ekranına nereden ulaşılabilir?

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-tarafindan-yapilacak-olan-yardim.jpg

Sosyal yardımlara başvuruda bulunabilmek için ailenin evine bir ayda giren para miktarının kişi başına düşen miktarı asgari ücretin 3/1'inden fazla olmamalıdır.

Sosyal yardımlar e devlet üzerinden öğrenilebilir. Sosyal yardımların başvuruları ve sorgulama ekranı https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden açılabilir.

dar-gelirli-ailelere-yapilacak-olan-yardimlar.webp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımların bayramdan önce yatırılması planlanmaktadır. Bakanlık tarafından yılın 12 ayı yardımlar devam edecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

6 Yorum