BİLSEM yeni kılavuz yayımladı

BİLSEM yeni kılavuz yayımladı
BİLSEM yeni kılavuz yayımladı! 2023-2024 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci

2023-2024 Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı.

Bu kılavuz, ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin genel zihinsel, resim ve müzik yetenekleri için tanılama sürecini detaylandırıyor.

02 - 05 Ocak 2024 tarihlerinde, il tanılama komisyonları ilkokul yöneticileri, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar ile 1., 2. ve 3. sınıf öğretmenlerine BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleyecekler.

BİLSEM YENİ KILAVUZ YAYIMLADI

Süreç, sınıf öğretmenlerinin dolduracağı gözlem formlarıyla başlayacak ve okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek.

Her okulda, okul müdürü başkanlığında, müdür yardımcıları, rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar ve her sınıf düzeyinden en az bir sınıf öğretmeni yer alacak komisyon oluşturulacak.

Her sınıf düzeyinden toplam öğrenci sayısının en fazla %20'si aday gösterilebilecek ve bir öğrenci en fazla iki yetenek alanında değerlendirmeye alınabilecek. Aday gösterme işlemleri 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak.

2023-2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu'na erişim için belirtilen linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.mebhocam.com.tr/d/file/25210631-20232024bilimvesanatmerkezleriogrencitanilamaveyerlestirmekilavuzu.pdf

Kaynak:Haber Hattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.